szkolenia

GL-26 PRAKTYCZNE ASPEKTY PROWADZENIA BADAŃ SENSORYCZNYCH W LABORATORIUM BADANIA WODY

Szkolenie kierowane do pracowników laboratoriów badania wody wykonujących badania sensoryczne– oznaczenia smaku i zapachu. W treściach szkolenia znajdą się wymagania prawne dotyczące badań sensorycznych i metody badań smaku i zapachu według normy
PN-EN 1622:2006. Omówione zostaną praktyczne aspekty prowadzenia badań związane
z wymaganiami dla pomieszczeń i ich wyposażenia, kontrola jakości badań i walidacja metod sensorycznych. Szkolenie będzie zawierać elementy warsztatowe – ocena pokazowych próbek rzeczywistych z dystrybutorami zapachu.

Forma szkolenia: 75% wykłady i 25% warsztaty:

Prowadzący: specjaliści Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Miejsce realizacji szkolenia: Laboratorium Tarnowskich Wodociągów Sp. z o.o. w Tarnowie.

Harmonogram zajęć:

I dzień: rozpoczęcie szkolenia o godz. 14:00- 17:00

II dzień: 9:00 – 17:00.

Warsztaty styczeń 2018. – max 15 osób