szkolenia

GZ-2 Techniki pobierania próbek żywności do badań mikrobiologicznych

mikrobiologia

Szanowni Państwo,

Podczas szkolenia omówione zostaną techniki pobierania próbek żywności, zasady pobierania próbek żywności a także odpowiedni sprzęt do ich pobierania. Zapoznamy Państwa z wymaganiami dla próbkobiorców, pokażemy techniki prawidłowego pobierania próbek, omówimy sposoby zapewnienia reprezentatywności i losowości w pobieraniu próbek.

 

Na szkolenie zapraszamy pracowników laboratoriów mikrobiologicznych, osoby pobierające próbki żywności do badań mikrobiologicznych.

 

Wykładowca – mikrobiolog praktyk, ekspert w obszarze diagnostyki mikrobiologicznej żywności, ekspert techniczny i audytor wiodący systemu zarządzania laboratorium mikrobiologicznym wg normy PN-EN ISO/IEC 17025, wieloletni trener szkoleń w obszarze mikrobiologii żywności, diagnostyki mikrobiologicznej żywności, prawa żywnościowego, systemu zarządzania w laboratorium mikrobiologicznym, zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji, dystrybucji i przetwórstwie żywności.