E-236 Sensoryka dla początkujących. Analizy sensoryczne w laboratorium badania wody
Zakres szkolenia:
-Wymagania przepisów prawnych w zakresie badania smaku i zapachu w wodzie
-Podstawowe pojęcia i zjawiska w badaniach sensorycznych
-Metody badania smaku i zapachu wg normy PN-EN 1622:2006 – szczegółowe omówienie i przykłady:
* Metoda jakościowa
* Metody ilościowe
-Zapisy, obliczenia, wyrażanie wyników badań
Szkolenie kierujemy do osób początkujących, wykonujących analizy sensoryczne w laboratorium badania wody.
Harmonogram: 13.05.2022, godz. 8.00 – 10.30
Prowadząca:
Katarzyna Szczepanek – Wieloletni kierownik akredytowanego laboratorium badań wody i ścieków oraz specjalista ds. jakości, ponad 10-letnie doświadczenie w badaniach sensorycznych wody (od projektowania pracowni, przez wdrożenie i akredytację metod, po rutynowe analizy sensoryczne), od kilku lat prowadzi szkolenia i warsztaty z badań sensorycznych, wykładowca, auditor wewnętrzny, konsultant w obszarze technicznym i systemowym.
Regulamin webinarów, Instrukcja do platform wideokonferencyjnych z których korzysta GFW dostępna TUTAJ (w Dokumentach do pobrania na dole strony)