Home » Szkolenie » E-242 Wytyczne i wymagania Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP), Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Dobrych Praktyk Magazynowych (GWP) w praktyce dla producentów napojów oraz wód butelkowanych.

szkolenia

E-242 Wytyczne i wymagania Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP), Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Dobrych Praktyk Magazynowych (GWP) w praktyce dla producentów napojów oraz wód butelkowanych.

Celem szkolenia jest pozyskanie i usystematyzowanie wiedzy, opartej na praktycznych przypadkach, z wytycznych i wymagań Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP), Higienicznych (GHP) i Magazynowych (GWP) dla producentów napojów oraz wód butelkowanych zgodnych z wymaganiami systemu HACCP oraz FSSC 22000 (wymagania techniczne).

Zakres szkolenia:

– System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
-Powiązanie GMP, GHP, GWP z systemem HACCP oraz wymaganiami technicznymi systemu Bezpieczeństwa Żywności
– Obszary i programy funkcjonowania zasad GMP, GHP, GWP

  • Budynki – konstrukcja, zabezpieczenie dostępów, strefy wrażliwe i krzyżowanie się dróg, ochrona przed szkodnikami
  • Urządzenia – nadzór nad urządzeniami, proces mycia i dezynfekcji
  • Personel – wymagania zdrowotne, higiena, szkolenia, budowanie świadomości

-Najczęściej popełniane błędy w zakresie GMP, GHP, GWP w procesach rozlewniczych.
-Projektowanie programu zapewnienia zgodności wymagań GMP, GHP, GWP w zakładzie produkcyjnym
-Pytania i Odpowiedzi

Szkolenie skierowane jest do:

– Kierownictwa/ Właścicieli Przedsiębiorstw
– Pracowników działów jakości,
– Pracowników produkcji,
– Pracowników utrzymania ruchu,
– Pracowników magazynów,

działających w branży produkcji napojów oraz wód butelkowanych, pragnących zdobyć/ rozszerzyć wiedzę w zakresie wymagań Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP), Higienicznych (GHP) i Magazynowych (GWP), mających zastosowanie podczas kontroli, produkcji, magazynowania napojów oraz wód butelkowanych.

Harmonogram spotkania: 11.02.2021 godz. 9:00 – 11:30

Prowadząca:  Maria Czuba-Latoń – Mikrobiolog praktyk i pasjonatka z 14 letnim doświadczeniem, specjalizuje się w badaniach mikrobiologicznych wody oraz identyfikacji ryzyka mikrobiologicznego w przemyśle napojowym. Opracowuje materiały i przeprowadza międzynarodowe szkolenia w zakresie szeroko pojętej mikrobiologii produkcyjnej (GLP, Identyfikacje mikrobiologiczne, plany kontroli, walidacje alternatywnych metod badawczych mikrobiologicznych). Odgrywa aktywna rolę jako audytor wiodący procesów produkcyjnych w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności. Posiada doświadczenie w certyfikacji pracowników w zakresie mikrobiologii, bierze udział we wdrażaniu międzynarodowych standardów w laboratoriach.


Regulamin webinarów, Instrukcja do platform wideokonferencyjnych z których korzysta GFW dostępna TUTAJ (w Dokumentach do pobrania na dole strony)