E-333 Jakość wody do spożycia przez ludzi-monitoring gr A
Do kogo kierowane jest szkolenie:
Szkolenie dedykowane jest pracownikom zatrudnionym w laboratoriach pobierających i badających próbki wody do spożycia, zwłaszcza personelowi technicznego wykonującemu rutynowo analizy próbek wody do spożycia oraz pracownikom przygotowującym harmonogramy kontroli badań wody do spożycia do PPIS.
ZAKRES SZKOLENIA:
-
Wymagania obszaru regulowanego prawnie w odniesieniu do jakości wody do spożycia przez ludzi.
-
Kluczowe elementy programu monitoringu gr A (miejsca poboru, metody badań, częstotliwość badań)
-
Parametry monitoringu gr A. Metody referencyjne badań wody.
-
Normy i wartości parametryczne badań wody
-
Sprawozdanie z monitoringu gr A, stwierdzenie zgodności, opinie i interpretacje.
Wyrażanie wyników badań wody -
Przykłady z pracy laboratorium wykonującego badania monitoringu gr A.
Harmonogram: 11 października 2023, godz. 10:00 – 11:30
Prowadząca: Beata Makarucha – chemik z ponad 20 letnim doświadczeniem związanym z pracą w laboratorium chemicznym, spożywczym, medycznym i wodno-ściekowym, kierownik laboratorium akredytowanego w firmie o profilu wodno- ściekowy, specjalista z doświadczeniem w obszarze badania wody i ścieków, w tym zakresie wykonywania badań fizykochemicznych i mikrobiologicznych wody i ścieków oraz pobierania próbek.
Regulamin webinarów, Instrukcja do platform wideokonferencyjnych z których korzysta GFW dostępna TUTAJ
(w Dokumentach do pobrania na dole strony)