E-47a Określanie smaku i zapachu w wodzie – zasady postępowania w akredytowanym laboratorium.
Podczas szkolenia zostaną omówione:
- zasady postępowania podczas wykonywania badania smaku i zapachu
w wodzie zgodnie z normą PN-EN 1622:2006. - metoda jakościowa i metody ilościowe,
a wśród nich najbardziej popularna – metoda parzysta z wyborem niewymuszonym - zagadnienia dotyczące prowadzenia zapisów (przykładowe formularze),
- obliczanie i wyrażanie wyników badania, ale też wymagań stawianych personelowi oceniającemu czy roli koordynatora badań sensorycznych
Ostatnie 30 min spotkania pozostawiamy Państwu, będzie możliwe zadawanie pytań na czacie lub bezpośrednio z użyciem mikrofonu.
Harmonogram spotkania: 09.08.2021 godz. 9:00 – 11:00
Prowadząca: Katarzyna Szczepanek, Kierownik Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów Sp. zo.o.
Regulamin webinarów, Instrukcja do platform wideokonferencyjnych z których korzysta GFW dostępna TUTAJ (w Dokumentach do pobrania na dole strony)
Zapraszamy!