Home » Szkolenie » E-47a Określanie smaku i zapachu w wodzie – zasady postępowania w akredytowanym laboratorium.

szkolenia

E-47a Określanie smaku i zapachu w wodzie – zasady postępowania w akredytowanym laboratorium.



Szanowni Państwo,

Podczas szkolenia zostaną omówione zasady postępowania podczas wykonywania badania smaku i zapachu
w wodzie zgodnie z normą PN-EN 1622:2006. Przedstawiona zostanie metoda jakościowa i metody ilościowe,
a wśród nich najbardziej popularna – metoda parzysta z wyborem niewymuszonym.
Poruszone zostaną zagadnienia dotyczące prowadzenia zapisów (przykładowe formularze),  obliczania i wyrażania wyników badania, ale też wymagań stawianych personelowi oceniającemu czy roli koordynatora badań sensorycznych.

Ostatnie 30 min spotkania pozostawiamy Państwu, będzie możliwe zadawanie pytań na czacie lub bezpośrednio
z użyciem mikrofonu.

Harmonogram spotkania: 18.03.2021 godz. 9:00 – 11:00

Uwaga!
DZIEŃ Z SENSORYKĄ – 18.03.2021 

Zapraszamy na dwa szkolenia  związane z analizą sensoryczną:
E-47a  Szkolenie Określenie smaku i zapachu w wodzie – zasady postępowania w akredytowanym laboratorium
E-75  Weryfikacja metod  i potwierdzanie ważności wyników w analizach sensorycznych (GFW – Gdańska Fundacja Wody)

Osoby które się zgłoszą na oba szkolenia mogą skorzystać ze zniżki – szczegóły w karcie zgłoszenia 

Prowadząca:  Katarzyna Szczepanek,  Kierownik Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów Sp. zo.o.


Zapraszamy!