Home » Szkolenie » E-47a Określanie smaku i zapachu w wodzie – zasady postępowania w akredytowanym laboratorium. Webinarium

szkolenia

E-47a Określanie smaku i zapachu w wodzie – zasady postępowania w akredytowanym laboratorium. Webinarium

Szanowni Państwo,

Podczas szkolenia zostaną omówione zasady postępowania podczas wykonywania badania smaku i zapachu w wodzie zgodnie z normą PN-EN 1622:2006. Przedstawiona zostanie metoda jakościowa i metody ilościowe, a wśród nich najbardziej popularna – metoda parzysta z wyborem niewymuszonym. Poruszone zostaną zagadnienia dotyczące prowadzenia zapisów (przykładowe formularze),  obliczania i wyrażania wyników badania, ale też wymagań stawianych personelowi oceniającemu czy roli koordynatora badań sensorycznych.

Ostatnie 30 min spotkania pozostawiamy Państwu, będzie możliwe zadawanie pytań na czacie lub bezpośrednio z użyciem mikrofonu.

Harmonogram spotkania: 05.08.2020 godzina 10.00 -12:00

Prowadząca:  Katarzyna Szczepanek,  Kierownik Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów Sp. z o. o.

Zapraszamy!