Home » Szkolenie » E-47a Określanie smaku i zapachu w wodzie – zasady postępowania w akredytowanym laboratorium.

szkolenia

E-47a Określanie smaku i zapachu w wodzie – zasady postępowania w akredytowanym laboratorium.


 

Podczas szkolenia zostaną omówione: 

  • zasady postępowania podczas wykonywania badania smaku i zapachu
    w wodzie zgodnie z normą PN-EN 1622:2006.
  • metoda jakościowa i metody ilościowe,
    a wśród nich najbardziej popularna – metoda parzysta z wyborem niewymuszonym
  • zagadnienia dotyczące prowadzenia zapisów (przykładowe formularze),
  • obliczanie i wyrażanie wyników badania, ale też wymagań stawianych personelowi oceniającemu czy roli koordynatora badań sensorycznych

Ostatnie 30 min spotkania pozostawiamy Państwu, będzie możliwe zadawanie pytań na czacie lub bezpośrednio z użyciem mikrofonu.

Harmonogram spotkania: 09.08.2021 godz. 9:00 – 11:00

Prowadząca:  Katarzyna Szczepanek,  Kierownik Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów Sp. zo.o.


Regulamin webinarów, Instrukcja do platform wideokonferencyjnych z których korzysta GFW dostępna TUTAJ (w Dokumentach do pobrania na dole strony)



Zapraszamy!