E-75 Weryfikacja metod i potwierdzanie ważności wyników w analizach sensorycznych.
Szanowni Państwo,
Podczas szkolenia zostaną przedstawione cechy charakterystyczne metod sensorycznych i sposób ich wyznaczenia. Omówione zostaną najważniejsze testy stosowane przy charakteryzowaniu członków zespołu oceniającego , jak np.
– test wrażliwości zapachowej
– test rozpoznawania smaków/zapachów
Podane będą przykłady prowadzenia zapisów z weryfikacji metod. Podjęty będzie również temat określania niepewności w badaniach sensorycznych, a także sposoby potwierdzania ważności wyników w badanach smaku.
i zapachu w wodzie, w tym dostępne badania biegłości.
Ostatnie 30 min spotkania pozostawiamy Państwu, będzie możliwe zadawanie pytań na czacie lub bezpośrednio
z użyciem mikrofonu.
UWAGA ! ZMIANA TERMINU
Harmonogram spotkania: 24.03.2021 godzina 12.00 – 13:30
DZIEŃ Z SENSORYKĄ
Zapraszamy na dwa szkolenia związane z analizą sensoryczną:
E-47a Szkolenie Określenie smaku i zapachu w wodzie – zasady postępowania w akredytowanym laboratorium (GFW – Gdańska Fundacja Wody)
E-75 Weryfikacja metod i potwierdzanie ważności wyników w analizach sensorycznych
Osoby które się zgłoszą na oba szkolenia mogą skorzystać ze zniżki – szczegóły w karcie zgłoszenia
Prowadząca: Katarzyna Szczepanek, Kierownik Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów Sp. z o. o.
Zapraszamy!